Sprzedawanie mrożonych napojów w stylu granity w punktach gastronomicznych czy na imprezach plenerowych wymaga posiadania odpowiedniego sprzętu. Jakość przygotowywanych napojów wpływa bezpośrednio na zadowolenie kupujących i tym samym powodzenie biznesu w długoterminowej perspektywie. Inwestycja w odpowiedni granitor decyduje niejednokrotnie o sukcesie całego przedsięwzięcia wiążącego się ze sprzedażą mrożonych deserów. Napoje o aksamitnej, delikatnej konsystencji będą możliwe są do otrzymania jedynie przy zastosowaniu urządzenia o dobrze dobranych technicznych parametrach.
Tanie, niskiej jakości granitory często nie zapewniają wystarczającej mocy chłodzenia, przez co ostatecznie napoje nie uzyskują wymaganej temperatury i konsystencji, zwłaszcza w gorące dni, kiedy zainteresowanie chłodzącymi napojami jest naprawdę duże. Kupujący szybko zauważają różnicę między przygotowaną profesjonalnie granitą a wyrobem z przeciętnego urządzenia, co bezpośrednio przekłada się na ich zainteresowanie ponownymi zakupami. Dobry jakościowo granitor nie tylko gwarantuje doskonałą konsystencję deserów, ale także stabilne działanie nawet podczas intensywnej pracy.
Sprzęty z dolnej półki często ulegają awariom gdy jest największa sprzedaż, co może prowadzić do przerw i utraty potencjalnych przychodów. Wysoka awaryjność tanich modeli generuje w dłuższym okresie czasu liczne dodatkowe koszty związane z naprawami i wymianą części, co ostatecznie przewyższa początkowe oszczędności. Wybierając granitor warto też kupić przydatne akcesoria, takie jak na przykład opakowania do granity.
+Tekst Sponsorowany+